Pui delicios umplut cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu ciuperci, ceapa, pesmet, cascaval, morcovi, ardei rosu, ardei verde, cartofi, ulei de masline, unt, vin alb, patrunjel, marar, sare si  piper.

Ingrediente: Pui delicios umplut cu ciuperci

  • 1 pui
  • 1kg ciuperci
  • 3 cepe mijlocii
  • 100 g pesmet
  • 150 g caşcaval
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei roşu
  • 1ardei verde
  • 2-3 cartofi
  • 50 ml ulei de măs­line
  • 50 g unt
  • 4-5 linguri vin alb
  • 1 legătură pătrun­jel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi de pieliţe puiul, îl speli şi îl scurgi de apă. După ce s-a scurs bine, îl ungi în interior şi în exterior cu unt, sare şi piper. Pentru a fi fra­ged, îl laşi la rece cât timp se pregăteşte umplutura de ciuperci.Cureţi şi speli ciupercile în câteva jeturi de apă, după aceea le scurgi.

Le toci mărunt şi le pui la călit cu puţin unt şi ceapa tăiată solzişori până capă­tă o culoare arămie. Laşi la răcit şi între timp toci verdeaţa, razi caşcavalul şi pui pesmetul, sare şi piper şi amesteci bine. Scoţi puiul de la rece şi îl umpli cu compoziţia, îl coşi cu o aţă sau pui câteva scobitori.Aşezi în tavă puiul împreu­nă cu legumele tăiate, sare, piper, ulei şi puţină apă. îl stropeşti din când în când cu sosul din tavă.

La sfârşit pui 4-5 linguri vin alb, 50 g unt şi mai laşi 5-10 minute în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.