Prajitura cu migdale si frisca

Printeaza

O reteta gustoasa de prajitura cu migdale si frisca din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, oua, amidon, galbenusuri, baton de vanilie, frisca, miere si fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura cu migdale si frisca

  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml de lapte călduţ
  • 500 g de făină
  • 100 g de zahăr
  • 100 g de unt moale
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 ouă

Umplutură:

  • 75 g de zahăr
  • 40 g de amidon
  • 4 gălbenuşuri
  • 500 ml de lapte
  • 1 baton de vanilie tăiat în două
  • 5 foiţe de gelatină
  • 400 ml de frişcă
  • 1 pacheţel de za­hăr vanilat

Pentru topingul de migdale:

  • 100 ml de frişcă
  • 3 linguri de miere lichidă
  • 100 g de zahăr
  • 200 g de fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Dizolvaţi drojdia în lapte. Amestecaţi-o cu toate in­gredientele pentru aluat. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 1 oră să creas­că. Amestecaţi zahărul, amidonul, gălbenuşurile şi 125 ml lapte şi adăugaţi totul în restul de lapte încălzit, în care aţi pus batonul de vanilie.

Daţi totul într-un clocot, lăsaţi apoi să fiarbă 1 -2 minute, amestecând continuu. îndepărtaţi vanilia şi acoperiţi crema cu un capac. Incingeţi cuptorul la 200°C. Frământaţi aluatul. Intindeţi-l într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi înţepaţi-l cu furculiţa. Fierbeţi frişca, mierea şi zahărul. încorporaţi fulgii de migdale.

Intin­deţi acest amestec peste aluat, lăsaţi-l 10 de minute şi coaceţi apoi prăjitura 20 de minute. Amestecaţi crema de vanilie, dizol­vaţi gelatina şi încorporaţi-o. Bateţi frişca şi zahărul vanilat şi încorporaţi-le în cremă.

Tăiaţi prăjitura în patru, apoi fiecare bucată în două, orizontal; întindeţi umplutura pe partea de jos. Aşezaţi ca­pacul pe fiecare bucată şi lăsaţi-le 2 ore la rece.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.