Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata din: ouă, zahăr, esenţă de vanilie, făină, amidon, praf de copt, suc de lămâie, lapte, gelatină, căpşuni proaspe­te sau congelate, mango proaspăt sau congelat, ciocolată neagră, smântână pentru frişcă, glucoză.

Ingrediente pentru blat:Prajitura_cu_mango_capsuni_si_glazura_de_ciocolata

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 50 g făină
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • puţin suc de lămâie

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 ou
  • 160 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 80 ml apă
  • 21 g gelatină (3 pliculeţe)
  • circa 160 g căpşuni proaspe­te sau congelate
  • circa 160 g mango proaspăt sau congelat (îl poţi înlocui cu 3 piersici mai mici)
  • 150 g ciocolată neagră
  • 280 ml smântână pentru frişcă

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 80 ml smântână pentru frişcă
  • 60 ml apă
  • 2 linguri glucoză

Mod de preparare:

Mixezi bine gălbenuşurile cu jumă­tate din cantitatea de zahăr, apoi adaugi vanilia. Peste ele adaugi câte puţin din făină, amidonul şi praful de copt, amestecate în pre­alabil.

Baţi spumă albuşurile cu sucul de lămâie, apoi adaugi ju­mătate din cantitatea de zahăr, în ploaie şi continui să mixezi până când albuşurile stau pe tel.

Adaugi 1/3 din cantitatea de albuşuri peste compoziţia de gălbenuşuri şi amesteci uşor, apoi adaugi şi restul albuşurilor, omogenizând bine. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.

Tava trebuie să fie pătrată, cu diametrul de 20×20 cm. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute sau până ce scobitoarea iese curată.

Apoi răstorni blatul pe un grătar şi îl laşi la răcit. Căpşunile tăiate le pui într-o cră- tivioară cu 1 lingură zahăr, la foc potrivit, să se topească zahărul şi să se înmoaie. La fel procedezi şi cu piersicile curăţate de coajă şl tăiate bucăţele, presărate cu 1 lingură zahăr. Apoi le faci piure, separat, folosind blenderul şi le treci prin sită.

Amesteci 2 linguri amidon cu 2 linguri zahăr, apoi adaugi oul bătut puţin şi ames­teci bine, să nu facă cocoloaşe. Adaugi laptele şi pui totul la bain- marie, până se îngroaşă (fără să fiarbă). Crema rezultată o acoperi cu un şervet umed (să nu facă pojghiţă) şi laşi la răcit.

Baţi frişca cu puţin zahăr pudră, după gust. Pui gelatina la înmuiat în apă rece cei 80 ml), apoi o împărţi în 3.

După aceea pui fiecare vas cu gelatină la bain-marie, până la di­zolvarea completă. Topeşti cioco­lata la bain-marie sau la microun­de. împărţi Crema cu ou şi lapte în 3. într-o parte de cremă adaugi piureul de căpşuni, în alta pe cel de piersici, iar în a treia ciocolata topită. Apoi adaugi în fiecare câte un o treime din cantitate de gela­tină topită, la fel şi din cantitatea de frişcă.

Tai blatul în 3 fâşii şi le aşezi pe o tavă. înconjori fiecare fâşie de blat cu un brâu făcut din folie de aluminiu, împăturit în 4 pe lun­gime. însiropezi blatul cu circa 200 ml sirop de zmeură (fiecare foloseşte ce doreşte) şi aşezi cre­mele.

Cu un poş fără vârf sau cu o pungă decupată (cam 1,5 cm diametru), trasezi o dungă de-a lungul fiecărei fâşii de blat. Mai întâi crema cu ciocolată pe una dintre laturi, apoi iângă ea pui crema de piersici (pe care o in­troduci circa 2-3 minute la conge­lator, să se închege puţin, pentru că e puţin cam curgătoare).

Apoi, peste ele, pe centru trasezi dun­ga cu crema de căpşuni (pusă şi ea vreo 2-3 minute la congelator, ca să se închege puţin).

Introduci tava în congelator timp de o oră. Smântână pentru frişcă o ames­teci cu apa şi glucoza într-o cră- ticioară pe care o aşezi pe foc mic, să dea un clocot.

Apoi dai deoparte şi adaugi ciocolata, amestecând bine până la omo­genizarea completă. îmbraci pră­jiturile în glazură (trebuie făcut to­tul rapid, că se întăreşte, oricum e o glazură tare bună) şi ornezi după preferinţă (poţi presăra fis­tic tocat). Dai prăjitura la frigider pentru cel puţin 2 ore, înainte de   a fi tăiată si servită.

Prajitura cu mango, capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_mango_capsuni_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.