Reteta prajitura cu cirese

Printeaza

Reteta prajitura cu cirese din: cirese, faina, zahar, oua, lapte, rachiu, unt.

Ingrediente:Reteta prajitura cu cirese

  • 500 g cirese
  • 150 g faina
  • 150 g zahar + 2 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de rachiu de cirese sau visinata
  • 40 g unt

 

Mod de preparare:

Puneti ciresele curatate de samburi pe fundul unei forme rotunde, unsa cu unt (20 g).

Amestecati ouale cu zaharul pana cand compozitia se albeste. Adaugati rachiul de cirese sau visinata, apoi faina si laptele, pentru a obtine un aluat uniform.

Turnati-l peste cirese. Presarati pe deasupra bucatele de unt (20 g).

Bagati forma la cuptor vreme de 40-45 de minute. Pudrati prajitura cu cele doua linguri de zahar tos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.