Prăjitură cu branză corsicană proaspată

Printeaza

 Prăjitură cu branză corsicană proaspată

Ingrediente:Prăjitură cu branză corsicană proaspată

  • 250 g de brânză corsicană proaspătă brocciu (dacă nu găsiţi, brânză proaspătă de capră sau de oaie)
  • 1 lămâie netratată
  • 3 ouă
  • 60 g de fructoză
  • 1 praf de sare
  • ulei de măsline pentru forma de copt

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6). Scurgeţi brânza într-un tifon. Desprindeţi 4 bucăţi subţiri de coajă de lămâie, lungi de 5-6 cm. Puneţi-le într-o cratiţă cu apă clocotită şi lăsaţi-le 3 minute. Scurgeţi-le, apoi tocaţi mărunt.

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri, punându-le în boluri diferite. Adăugaţi fructoza la gălbenuşuri. Frecaţi până când obţineţi un amestec creinos. Striviţi brânza cu furculiţa, pe o farfurie. Incorporaţi-o în gălbenuşuri, adăugând coaja de lămâie tocată. Amestecaţi pentru a obţine un amestec omogen.

Adăugaţi sarea la albuşuri, apoi bateţi-le cu mixerul electric, până când capătă consistenţă. încorporaţi cu grijă spuma în amestecul anterior, cu ajutorul unei spatule.

Ungeţi cu ulei de măsline o formă de copt. Turnaţi preparatul în formă. Puneţi la cuptor şi lăsaţi să se coacă timp de 35 de minute. Verificaţi dacă s-acopt înfigând un cuţit ascuţit: lama trebuie să iasă curată. Lăsaţi să se răcorească înainte de a scoate din formă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.