Prajitura cu blat de ciocolata si frisca

Printeaza

Prajitura cu blat de ciocolata si frisca din: oua, zahar, faina, ciocolata, cacao, ulei, esenta de rom, alune, frisca.

Ingrediente:Prajitura cu blat de ciocolata si frisca

  • 8 ouă
  • 200 g zahăr
  • 250 g făină
  • 200 g ciocolată sau 50 g cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură apă
  • 1 esenţă de rom

Ingrediente cremă:

  • 200 g alune
  • 400 g frişcă

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi albuşurile spumă cu zahărul rămas până se întăresc.

Le adaugi peste gălbenuşuri, amesteci uşor, pui făina, 100 g ciocolată (topită pe baia de aburi), esenţa de rom şi amesteci de sus în jos, să nu se lase compoziţia. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit 40 de minute.

După ce s-a răcit, tai blatul în trei părţi egale. Baţi frişca şi o amesteci cu alunele măcinate, umpli prăjitura cu această cremă, apoi o îmbraci în frişcă şi razi ciocolată. Ţii prăjitura la frigider până a doua zi, apoi o tai bucăţi.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • blat de ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.