Prăjitură cu ananas si sos de rom

Printeaza

Prăjitură cu ananas si sos de rom din: unt, zahar, oua, esenta de vanilie, rom, faina, nuci, sare, zahar brun, ananas si rom.

Ingrediente:Prăjitură cu ananas si sos de rom

blatul:

  • 1 cana unt
  • 2 cani zahar
  • 4 oua mari
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita rom
  • 2 1/2 cani faina
  • 1/2 cani nuci macinate
  • 1/2 lingurita sare

glazura:

  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/2 cana rom
  • 1/4 cana unt
  • 1/2 ananas, feliat
  • 1/2 cana unt pentru uns tava

sosul:

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana rom

 

Mod de preparare:

Puneţi zahărul şi romul într-o crăticioară, la foc potrivit, amestecaţi din când în când, până când amestecul se redu­ce la o treime. Adăugaţi untul, amestecaţi şi turnaţi amestecul peste feliile de ananas aşezate una lângă alta pe fundul unei tăvi unse cu unt.

Pentru blat, bateti untul cu zahărul, cel puţin 3 minute, până la omogenizare. Incorporati pe rand ouălele, amestecând bine după fieca­re. Adăugaţi vanilia şi romul şi bateti cu mixerul 30 de secunde, apoi incorporati făina şi sarea. Turnaţi amestecul peste feliile de ananas din tavă.

Pre­săraţi deasupra nucile şi dati tava la copt, la foc potrivit, pen­tru 50 – 60 de minute. Lăsaţi prăjitura sa se raceasca, apoi răsturnaţi pe un platou mai mare, astfel incat ananasul sa fie deasupra. Ţineţi prăjitura la temperatura camerei până în momentul servirii. Fierbeţi ingredientele pentru sos timp de 3 minute şi turnaţi sosul fierbinte peste prăjitura feliata.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.