Porc înăbuşit cu chorizo

Printeaza

O reteta delicioasa de porc inabusit cu chorizo din: ulei de masline, spata de porc, ceapa, usturoi, otet de sherry, chorizo, seminte de fenicul, pasta de tomate, rosii, paine, coaja de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Porc înăbuşit cu chorizo

  • ulei de măsline
  • 1kg spată de porc, fără piele şi fără grăsime, tăiată în cuburi de 5cm
  • 1 ceapă mare, tăiată în felii
  • 2 căţei de ustuoi, tocaţi
  • 3 linguri oţet de sherry
  • 250g de chorizo sau alt cârnat de porc condimentat
  • 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite
  • 400g de roşii tocate din conservă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2 felii de pâine albă
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocată mărunt

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160º C/gaz 3. Se încălzeşte o lingură de ulei într-o cratiţă mare. Se asezonează carnea de porc şi se rumeneşte, se scoate cu o spumieră şi se aşază pe o farfurie. Se adaugă ceapa şi usturoiul peste ulei şi se lasă pe foc până când se înmoaie.

Se adaugă oţetul şi se fierbe la foc mare timp de două minute, apoi se adaugă chorizo şi se lasă pe foc până când îşi eliberează grăsimea. Se adaugă amestecând seminţele de fenicul şi se mai lasă pe foc un minut.

Se reaşază porcul în cratiţă împreună cu roşiile tocate. Se adaugă pasta de tomate şi apă suficientă încât să ajungă până la jumătatea bucăţilor de carne. Se acoperă şi se lasă pe foc 30 de minute.

Se mixează pâinea într-un robot până când se face firimituri. Se încălzesc două linguri de ulei într-o cratiţă mare şi se prăjesc firimiturile până când devin aurii. Se adaugă coaja de lămâie şi pătrunjelul, sare şi piper. Se serveşte carnea în boluri şi se presară cu pesmetul aromat.

Porc înăbuşit cu chorizo

Porc înăbuşit cu chorizo

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.