Porc copt cu fenicul şi piper negru

Printeaza

O reteta delicioasa de porc copt cu fenicul si piper negru din: spata de porc, usturoi, seminte de fenicul, boabe de piper, rozmarin, frunze de dafin si vin alb sec.

Ingrediente:Porc copt cu fenicul şi piper negru

  • 2 kg spată de porc, fără os
  • 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • 1 lingură seminţe de fenicul, zdrobite
  • 1 lingură boabe de piper negru, zdrobite
  • 1 lingură de rozmarin tocat
  • 2 frunze de dafin, tocate mărunt
  • 300ml de vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se bate carnea de porc pentru a o face cât mai subţire şi de aceeaşi grosime. Se amestecă usturoiul, feniculul, piperul, rozmarinul şi dafinul cu o lingură de sare.

Se presară pe suprafaţa cărnii, pe toate părţile, apoi se pune pe un platou, învelită cu folie alimentară; se dă la frigider între 4 şi 24 de ore.

Se scoate carnea şi se rulează, legând-o la final cu sfoară alimentară. Se lasă să ajungă la temperatura camerei înainte de a o introduce în cuptorul încins la 180° C/gaz 4.

Se lasă friptura la copt timp de o oră, apoi se adaugă vinul. Se mai lasă o oră, apoi se scoate şi se transferă pe un platou, turnând deasupra sucul lăsat în tavă.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 15 minute. Se serveste cu salata si fasole.

Porc copt cu fenicul şi piper negru

Porc copt cu fenicul şi piper negru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.