Plăcintă englezească cu pui

Printeaza

O reteta de placinta englezeasca cu pui din: piept de pui, ceapa, morcov, ardei capia, ardei gras, smantana, faina, sare, piper, ulei, foitaj, ou si patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1/2 ardei gras galben
  • 3 linguri cu varf de smantana
  • 1 lingura rasa cu faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumatate foaie foitaj
  • 1 ou
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui şi îl tai în bucăţele potrivite. Cureţi ceapa şi o toci.

Razi morcovul de coajă şi îl tai cubuleţe. Scoţi seminţele de la ardeiul capia şi ardeiul gras gal­ben şi îi tai pătrăţele.

Intr-o tigaie, pui uleiul la încins.

Adaugi puiul şi îl rumeneşti puţin pe ambele părţi (ca să se albească carnea).

Apoi adaugi şi legumele şi le mai sotezi 2-3 minute. După ce ai sotat şi legumele, adaugi apă cât să acoperi totul bine.

Condimentezi cu sare şi piper după gust. Laşi să fiarbă la foc potrivit şi acoperi cu un capac.

Amesteci smântâ­nă cu făina foarte bine, subţiezi cu zeama din tocăniţă şi ames­teci ca să nu se formeze niciun cocoloş.

Când puiul şi legumele sunt fierte mai bine de jumătate, adaugi amestecul de smântână cu făina, în fir subţire si amesteci continuu. Mai fierbi vreo 5 minute şi finalizezi tocăniţa.

O torni într- un vas de yena (sau într-un vas termorezistent) şi preseari deasu­pra pătrunjel verde tocat mărunt, lei foitajul (mai întinzi puţin ca să ajungă la dimensiunea vasului sau dacă e potrivit ca mărime, îl laşi aşa) şi acoperi vasul cu el.

Laşi puţin loc într-o parte (sau faci o gaură într-un colţ al foitajului) şi îl ungi cu ou bătut.

Dai vasul la cuptor, aprinzi cuptorul şi îl laşi acolo pentru 30 de minute, la o temperatură potrivită.

Când este gata, scoţi plăcinta afară, o laşi puţin la răcorit şi o serveşti apoi.

Plăcintă englezească cu pui

Pofta buna!


poate iti place si:

Placinta cu ciuperci si ficatei de pui

Placinta cu ciuperci si ficatei de pui

Placinta cu ciuperci si ficatei de pui din: ficatei, ciuperci, ceapa, oua, iaurt, patrunjel, margarina, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet cu foi de plăcintă 500 g ficăţei 300 g ciuperci 2 cepe 4 ouă 200 ml iaurt 1 legătură de pătrunjel 4 linguri cu margarină piper sare   Mod de preparare: In două vase separate, […]

Placinta cu jambon

Placinta la tigaie cu pui

Placinta la tigaie cu pui din: piept de pui, ceapa, ciuperci, vin, foitaj, ulei, oua, lapte, seminte. Ingrediente:  un piept de pui o ceapă 10 ciuperci proaspete 250 ml vin 2 aluaturi foitaj o lingură ulei 1/2 legătură pătrunjel un gălbenuş 2 linguri lapte 2 linguri mix de seminţe de susan şi mac sare piper   […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.