Reteta zilei: Placinta cu carne de pui

Printeaza

O reteta de placinta cu carne de pui din: faina, ulei, lapte, apa, sare, pui, dovleac, crema de branza, oua, unt, cascaval, sare si piper.

Placinta cu carne de pui

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 6 cesti faina cu autocrestere
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa
  • 2 lingurite sare

pentru umplutura:

  • 1 piept pui fiert
  • 200g dovleac
  • 300g crema de branza
  • 3 oua
  • 100g cascaval ras
  • 50g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se pune faina, in centru se pune uleiul, laptele, apa si sarea. Se amesteca bine pana se formeaza un aluat moale care nu se lipeste de maini si se poate intinde. Se presare un pic de faina pe masa si se intinde aluatul, dupa care se pune intr-o tava tapetata cu faina.

Placinta_cu_carne_de_pui_06

Dovleacul se curata, se taie in cubulete si se pune intr-o cratita pe foc impreuna cu untul. Intr-un castron, pieptul de pui se  taie in bucati mici si se amesteca bine cu dovleacul, apoi se pune peste  aluat.

Placinta_cu_carne_de_pui_10

Separat se amesteca bine crema de branza cu cascaval, oua, sare si piper, compozitie care va fi pusa in tava peste pui si dovleac. Placinta se da la cuptor pentru 35 minute la foc moderat.

Placinta_cu_carne_de_pui_13

Placinta cu carne de pui

Placinta cu carne de pui

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Zici ca-i un fel de pizza, placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.