Placinta delicioasa cu nuci

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de placinta cu nuci din: unt, faina, apa minerala, sare, stafide, zahar, nuca macina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala si lapte.

Ingrediente:Placinta delicioasa cu nuci

pentru aluat:

  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri unt topit
  • 300 g faina
  • sare

pentru compozitie:

  • 200 g stafide
  • 250 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie si de la o portocala
  • o canita de lapte

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune apa minerală şi untul topit, se adaugă făina amestecând mai întâi cu lingura de lemn, apoi cu mâna, timp de 15-20 de minute, până ce aluatul rezultat se desprinde uşor de pe mână.

Aluatul se lasă la rece, învelit într-o folie, aproximativ două ore. Separat, se aleg nucile, se macină şi se ames­tecă cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie şi de portocală şi o căniţă de lapte cald, până se obţine o cremă densă. La sfârşit, se pun stafidele.

Se scoate coca, se mai frământă puţin, se face un sul şi se taie în trei. Din fiecare bucată se întinde câte o foaie de mărimea tăvii în care se va face plăcinta.

Se aşază prima foaie în tavă, se întinde un strat de cremă de nuci şi stafide, se aşază a doua foaie, un alt strat de cremă şi se acoperă cu a treia foaie. Se înţeapă cu furculiţa şi se bagă în cuptorul bine încins. Se serveşte pudrată cu zahar, lângă o delicioasă cafea cu lapte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.