Placinta cu carne de vitel si legume

Printeaza

 Placinta cu carne de vitel si legume din: faina, unt, smantana, oua, apa, sare, carne de vitel, morcov, ceapa, bulion, malai, cimbru, boabe de mustar, sare, ulei.

Ingrediente foaie:Placinta cu carne de vitel si legume

  • 400 g făină
  • 50 g unt
  • 4 linguri smântână
  • 2 ouă
  • apă
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 500 g carne de viţel
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri mălai
  • cimbru
  • boabe de muştar
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi 16 prăjeşti în ulei încins. Apoi cureţi mor­covii şi ceapa, dai morcovii pe răzătoarea cu ochiuri mari, toci ceapa şi le adaugi peste came. Torni apă şi laşi să fiarbă. La sfârşit pui  bulionul, potriveşti gustul de sare şi piper, pui cimbrul şi boabele de muştar şi mai dai mâncarea în 2-3 clocote astfel încât să fie foarte, dar foarte bine scăzută.

In acest timp pregăteşti foaia: Amesteci făina cu untul, smântână, un ou, câteva linguri de apă caldă şi un praf de sare până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în două bucăţi din care întinzi 2 foi subţiri. Aşezi o foaie într-o cratiţă tapetată cu o hârtie de copt, răstorni carnea şi răsuceşti marginile foii de jur împrejur.

Din a doua foaie tai câteva fâşii, apoi întinzi foaia peste umplutură şi aşezi fâşiile de aluat în formă de gri­laj. în mijloc faci o gaură în aluat ca să aibă pe unde să iasă aburii şi plăcin­ta să nu se rupă.

Răsuceşti apoi marginile foii din cratiţă de jur împrejur, ungi plăcinta cu gălbenuş şi o dai la copt pentru 45 de minute. Las-o să se răcească în vas şi apoi o scoţi şi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.