Placinta cu caise si chefir

Printeaza

Placinta cu caise si chefir din: caise, chefir, faina, ou, bicarbonat, zeama de lamaie, esenta de rom, sare, ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_caise_si_chefir

  • 500 g caise
  • 500 ml chefir
  • 650 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, bati oul impreuna cu chefirul, esenţa de ror şi un praf de sare. Cerni făina pe masa de lucru şi faci în mijloc o adâncitură.

Torni amestecul de ou şi chefir. Adaugi bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie.

Frămânţi toate aceste ingrediente. Apoi acoperi aluatul cu o folie şi laşi la rece circa 1 oră. Rupi din aluat bucăţi potrivite şi le întinzi pe masa de lucru dată cu făină.

Pui pe fiecare bucată, în margine, câte o jumătate de caisă. Acoperi cu cealaltă jumătate de aluat, presezi uşor şi rumeneşti pe ambele părţi, în ulei încins.

Placinta cu caise si chefir

Placinta_cu_caise_si_chefir

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Dida Georgescu

    Placinta asta imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.