Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella

Printeaza

Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre.

Ingrediente:Pizza_cu_ardei_gras_rosii_si_mozzarella

  • 600 g făină
  • 35 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 ½ linguriță sare
  • 10 linguri ulei

Topping

  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 450 g roșii decojite (conservă)
  • 350 g mozzarella
  • 250 g broccoli
  • 100 g măsline negre

 

Mod de preparare:

Se prepară un aluat de pizza pufos: se cerne făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc; se așază înăuntru drojdia și zahărul și se ames­tecă cu 5 linguri apă caldă; se lasă să creas­că 10 min. Se adaugă sare, 275 ml apă caldă și ulei și se frământă  5 min. Se acoperă și se lasă să crească 60 min.

Se curăță și se taie fâșii 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben și 1 ardei gras verde. Se lasă să se scurgă separat 450 g roșii decojite (conservă) și 350 g mozzarella. Se taie felii brânza. Se despart buchețelele de la 250 g broccoli și se opăresc în apă cu sare timp de cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.

Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se împarte aluatul în 4 porții; se întinde din fiecare, pe planșeta tapetată cu făină, câte un blat rotund (Ø 28 cm); se așază fiecare într-o formă unsă și se ridică o margine înaltă. Se unge fiecare blat cu câte 1 linguriță ulei. Se repartizează deasupra legumele, brânza și 100 g măsline negre tăiate felii. Se coc la cuptor 25 min.

Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella

Pizza_cu_ardei_gras_rosii_si_mozzarella

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.