Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

Printeaza

O reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, ricotta, cicoare si sare.

Ingrediente:Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 250 g caşcaval afumat
  • 200 g ricotta
  • 2 căpăţâni cicoare (radicchio)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul conform reţetei de la pagina 10. Spală cicoarea şi taie-o fâşii. Căleşte-o într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei şi pune-i sare, după gust. Taie cubuleţe mai mari caşcavalul afu­mat şi freacă ricotta cu puţină sare.

Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 mm, cu diametrul de 22 cm. Pune pe jumătate din suprafaţa lor ricotta şi aşază deasupra cicoarea călită şi caşcaval afumat, apoi pliază aluatul peste umplutură. Lipeşte marginile bine, apăsând cu degetele.

Unge aluatul la suprafaţă cu ulei şi coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200° C. Scoate pizzele din cuptor şi serveş- te-le fierbinţi.

Varinate: Dacă nu îţi place gustul amărui de cicoa­re, o poţi înlocui cu ardei, hribi sau cu un amestec de praz şi spanac. De asemenea, pentru această reţetă este recomandată folo­sirea aluatului obţinut din faină integrală.

Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.