Pilaf cu ceapa si piper

Printeaza

Pilaf cu ceapa si piper din: orez, apa, ceapa, patrunjel, dovlecel, ardei, piper, sare, ulei de masline si nuci.

Ingrediente:Pilaf_cu_ceapa_si_piper

  • 350 g orez cu bobul rotund
  • un l apa
  • 2 legaturi ceapa
  • o radacina patrunjel
  • 3-4 frunze patrunjel
  • un dovlecel
  • un ardei
  • piper boabe verde si rosu
  • sare
  • 12 ml ulei de masline
  • 50 g nuci coapte si pisate

 

Mod de preparare:

Se alege orezul, se spală, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se curăţă şi se spală rădăcina de pătrunjel, ardeiul şi dovlecelul. Se rad pe răzătoarea mică.Se curăţă ceapa verde, se spală bine şi se taie mărunt.

Se căleşte 3-4 minute în uleiul călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă legumele rase. Se lasă 5 minute la foc redus şi se toarnă o căniţă de apă din cantitatea indicată.

Se adaugă orezul şi se fierbe la aceeaşi temperatură, turnând restul ţie apă puţin câte puţin. După dsş-a încorporat apa, se lasă la foc mic şi se amestecă continuu să nu se prindă de cratiţă.

Se condimentează cu sare, pi­per boabe şi măcinat şi, la sfârşit, se pun nucile decojite şi coapte. Se amestecă uşor şi se bagă 10 minute la cuptor, cât să capete o crustă aurie. Se serveşte cu salată şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.

Pilaf cu ceapa si piper

Pilaf_cu_ceapa_si_piper

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.