Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz

Printeaza

Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz

Ingrediente:Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz

  • 4 piepţi de pui fără os
  • 1 praz
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ceapă mică
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri vin alb
  • 1 lingură unt
  • sare şi piper, după gust
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 500 g ciuperci

Cum procedezi pentru sos:

Cureţi şi speli ceapa şi prazul şi apoi le tai mărunt. Le pui să se călească în unt şi adaugi un pahar cu apă, smântână şi vinul şi laşi să fiarbă 10 minute la foc mic. între timp, amesteci gălbenuşurile cu un praf de sare şi le baţi cu puţină apă rece.

După ce au trecut cele 10 minute de fiert, torni sosul cu smân­tână şi vin peste gălbenuşuri şi amesteci repede. Il laşi deoparte să se răcească şi să-l poţi lucra cu mixerul ca să obţii un sos fin.

Cum procedezi pentru umplutură:

Cureţi mor­covii şi ceapa şi le tai cubuleţe pe care le căleşti în unt. După 5 minute adaugi ciupercile tăiate şi mai laşi să fiarbă încă 3 minute.

Cum umpli carnea:

Scoţi pieliţa şi crestezi piepţii pe lungime. In tăietură pui amestecul de morcovi, ceapă şi ciuperci şi prinzi cu scobitori. Pui carnea într-o tavă la cuptor să se coacă bine şi când sunt gata, scoţi scobitorile şi aduci bucăţile de pui la masă scăldate în sosul de praz.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.