Piept de pui cu sos de ciuperci

Printeaza

Piept de pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, sare, ciuperci, faina, nucsoara, piper alb, piper negru, ceapa, patrunjel, boia dulce si rozmarin.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_ciuperci

  • 600 g piept de pui
  • sare
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri faina
  • un praf nucsoara
  • piper alb macinat
  • piper negru macinat
  • 2-3 fire ceapa
  • o legatura patrunjel
  • un praf boia dulce
  • 1-2 crengute rozmarin

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie astfel încât să se poată rula. Se ung bucăţile de carne cu untul topit, se condimentează cu sare şi piper, se rulează şi se lasă la rece. In acest timp, se curăţă ciuper­cile, se spală şi se lasă la scurs. Se taie ceapa şi se căleşte în puţin unt şi apoi se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri.

Se călesc câte­va minute, se adaugă puţină apă şi se lasă până scad.Separat, se pregăteşte sosul din unt, făină, lapte, sare, piper alb şi un praf de nucşoară şi se fierbe până capătă consistenţa unei ciulamale.

Se umple pieptul cu o parte din ciupercile călite, se presară pătrunjel tocat mărunt, se rulează şi se bagă în cuptor. Se serveşte cu sosul alb şi cu ciupercile călite. Se ornează cu rozmarin.

Piept de pui cu sos de ciuperci

Piept_de_pui_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place pieptul de pui cu ciuperci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.