Peste cu napi si sos de hrean

Printeaza

Peste cu napi si sos de hrean din: peşte foarte proaspăt (biban de mare, peşte-sabie sau ton), frunze de cicoare-de-grădină, ceapa, daikon (nap japonez), sos de soia, suc de lamaie, petale de flori comestibile, hrean verde, ghimbir proaspăt, suc de lămâie, sare.

Peste cu napi si sos de hrean

Ingrediente:

  • 350 file de peşte foarte proaspăt (biban de mare, peşte-sabie sau ton)
  • câteva frunze de cicoare-de-grădină
  • 1 ceapă
  • 1 daikon (nap japonez)
  • sos de soia
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • petale de flori comestibile

Pentru sos:

  • 1 linguriţă de hrean verde tocat
  • sos de soia
  • 1 rădăcină de ghimbir proaspăt
  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se pune fileul de peşte pe o planşetă şi, cu ajutorul unui cuţit japonez, se taie pe margini pentruyi forma un dreptunghi mare. Din această singură bucată, se taie felii mici în formă de romburi regulate.

Se pun aceste romburi în donă farfurii întinse, desenând o corolă deschisă: se aşează una peste alta în cercuri concentrice, începând cu cel mai mare şi ajungând treptat în centru, apoi se depărtează vârfurile acestor romburi, adică petalele acestor flori apetisante.

Se taie frunzele de cicoare, se taie mărunt ceapa şi se aşează aceste ingre­diente în centrul florilor. Se rade daikon-ul crud şi se repartizează în jurul farfuriei, dându-se gust cu un firicel de sos de soia şi de suc de lămâie. Se ornează în final cu câteva petale de flori comestibile.

Separai se prepară un sos, amestecând hreanul tocat cu sosul de soia, o bucată de rădăcină de ghimbir rasă, câteva picături de suc de lămâie şi un praf de sare. Se răstoarnă în două boluri mici şi se serveşte cu sahimi, la care se degustă o ceaşcă de o-kome, orez parfumat japonez.

 

Poft buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.