Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

Printeaza

O reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

  • 2 linguri unt nesarat
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele)
  • 6 ardei grasi taiati in fasii lungi si subtiri
  • 125 ml vermut rosu dulce
  • 500 g penne uscate
  • 125 g branza feta rasa sau faramitata
  • 12 frunzele de busuioc proaspat taiat julien
  • sare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Se dă în clocot apa într-o oală mare. într-o tigaie se to­peşte untul şi se amestecă cu 3 linguri de ulei. Se adau­gă ceapa şi se căleşte 2 min. Se a- daugă ardeii, sarea şi piperul şi se mai călesc 5 min.

Se stinge cu ver­mut şi se lasă la fiert încă 2 min. în 4 apa clocotită şi sărată se pun pas­tele la fiert 10-12 min. Apoi se pun în tigaie, se adaugă câteva linguri din apa în care au fiert pastele şi se lasă pe foc mic 2-3 min.

Se pune toată compoziţia într-un cas­tron larg şi se adaugă 2 linguri de brânză şi frunzele de busuioc.

Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.