Pate de ton cu Marsala

Printeaza

O reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet, paine toast, marsala sec si paine.

Ingrediente:

  • 160 g ton în ulei Pate de ton cu Marsala
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă pastă de anşoa
  • 1 foaie de gelatină instant
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 4 castraveciori în oţet
  • 8 felii pâine toast
  • 1/2 pahar Marsala sec
  • 1/2 1 apă
  • 200 g pâine

 

Mod de preparare:

Dizolvă gelatina în 500 ml apă, la foc moderat. Trage crăticioara de pe foc şi adaugă oţetul balsamic. Amestecă şi toarnă un strat de lichid într-o formă neaderentă, apoi pune-o în frigider să se întărească.

Taie castraveciorii în feliuţe şi aşază-le peste gelatina îngroşată. Pune într-un castron tonul, untul, pas­ta de anşoa, gălbenuşul, vinul şi, cu ajutorul unui blender, mixează-le până când obţii o cremă. Pune o parte din această cremă peste gelatina întărită şi castraveţi şi las-o în frigider să se întărească.

Când compoziţia este suficient de tare, scoate forma din frigider şi adaugă încă un strat de gelatină şi cremă de ton. Pune din nou pateul în frigider şi lasă-1 2 ore să se întărească.

Scoate pateul din frigider cu 10 min. Inainte de a-1 servi, scufundă pentru câteva secunde vasul în apă fierbinte şi răstoarnă-1 pe un platou. Taie feliile de pâine pe jumă­tate, pe diagonală, în aşa fel încât să formezi triunghiuri. îndepărtează coaja şi prăjeşte-le puţin în cuptor, apoi serveşte-le calde ală­turi de pateul rece.

Pate de ton cu Marsala

Pate de ton cu Marsala

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.