Pastrav la gratar

Printeaza

Pastrav la grătar

Cureţi cu mare grijă păstrăvul (căci este fraged) atât la exterior, cât şi în inte’ior. îl ungi bine cu untdelemn şi apoi coci întreg sau tăiat în bucăţi pe un grătar dublu ca să nu se usuce prea mult.

Infăşori păstrăvul în hârtie perga­ment (sau în orice hârtie mai groasă) unsă bine cu unt­delemn. Prinzi apoi păstrăvul între cele două părţi ale gră­tarului, dar nu îl pui direct pe jar, ci pe un disc subţire de metal.

Intorci grătaril pe o parte şi pe alta ca să se rume­nească bine păstrăvul. Desfaci hârtia şi pui păstrăvul pe un platou. Il mănânci stropit cu unt şi garnisit cu felii de lămâie.

Păstrăv la grătar

Pastrav la gratar

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sunt fana peste!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.