Pastrama de pasare

Printeaza

Pastrama de pasare din: piept de pasare, pulpe de pasare, sare, piper, ienibahar, boia de ardei, usturoi, foi dafin, cimbru, apa. fara poza

Ingrediente:Pastrama de pasare

  • 3 kg piept si pulpe de pasare
  • 50 g sare
  • piper
  • ienibahar
  • boia de ardei
  • 60 g usturoi
  • 1-2 foi dafin
  • cimbru
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare:

Din pieptul si pulpele de pasare scoti usor oasele, facand o singura taietura spre interior. Le presari cu putina sare, iar restul de sare o amesteci cu piperul, ienibaharul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, foile de dafin, cimbrul si apa. Cu aceasta compozitie freci carnea.

Asezi bucatile foarte strans (indesat) intr-un vas, pe care il acoperi ermetic si le lasi la loc racoros timp de 5 zile. Intre timp intorci carnea in asa fel incat bucatile de deasupra sa ajunga la fundul vasului si invers.

In a sasea zi, scoti carnea din vase, o legi cu o ata la un capat care a fost gaurit putin cu varful cutitului si le lasi atarnate o zi pentru zvantat, dupa care le pui la fum rece pentru 2 zile. Dupa toate acestea, frigi bucatile de carne pe gratar sau la tigaie si le servesti cu o garnitura de cartofi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna pastrama de pasare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.