Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, busuioc.

Ingrediente:Paste_cu_vinete_coapte_rosii_si_busuioc

  • 1 vânătă mare, tăiată bucăţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi
  • 300g de roşii cherry
  • 1 lingură de oţet balsamic
  • 1 linguriţă de zahăr tos
  • 1 mână frunze de busuioc, plus câteva pentru ornat
  • 250g de paste (penne sau fusilli)

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşezaţi bucăţile de vânătă, uleiul de măsline şi căţeii de usturoi întregi într-o tavă de copt; asezonaţi cu sare şi piper. Daţi la cuptor 10 minute, adăugaţi roşiile, oţetul şi zahărul şi mai lăsaţi cinci minute. între timp pregătiţi pastele şi lăsaţi-le la scurs.

Când legumele se înmoaie, scoateţi căţeii de usturoi, tăiaţi capătul şi stoarceţi usturoiul copt într-un bol şi bateţi-l cu o furculiţă.

Pasta rezultată adăugaţi-o împreună cu frunzele de busuioc – zdrobind majoritatea roşiilor in acest timp. Adăugaţi pastele fierte, amestecaţi totul, împărţiţi în două boluri, apoi presăraţi alte câteva frunze de busuioc înainte de a servi.

Paste cu vinete coapte, roşii şi busuioc

Paste_cu_vinete_coapte_rosii_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.