Pastă de cod

Printeaza

Pastă de cod din: cod, usturoi, cartofi fainosi, ulei de masline, lapte, foiae de dafin, sare, piper alb, nucsoara.

Ingrediente:Paste de cod

  • 300 g cod uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g cartofi fainosi
  • 150 ml ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper alb macinat
  • nucsoara macinata

 

Mod de preparare:

Desăraţi peştele în apă rece, cu 24 de ore înainte de preparare, timp în care schimbaţi apa de cel puţin 3 ori. Scurgeţi-l bine şi fierbeţi-l împreună cu foaia de dafin, la foc mic, 5-7 min. Curăţaţi-l bine de orice urmă de oase. Fierbeţi separat cartofii, în coajă.

Frecaţi bine usturoiul cu puţină sare grunjoasă, ca pentru mujdei. Zdrobiţi bine peştele cu furculiţa, frecaţi-1 cu usturoi, cu puţin ulei cald şi cu câteva picături de lapte fierbinte.

Curăţaţi de coajă cartofii fierbinţi, zdrobiţi-i ca pentru piure, încălziţi restul de ulei, amestecaţi-1 cu cartofii şi cu peştele.

Frecaţi şi bateţi energic amestecul, subţiaţi-1 cu lapte cald, turna puţin câte puţin. Adăugaţi un pic de nucşoară, sare şi piper dupi gust. Serviţi pasta călduţă, cu pâine prăjită şi salată verde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.