Parfe de căpşune cu sos de portocale

Printeaza

O reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar, galbenusuri, frisca, portocale si amidon.

Ingrediente:Parfe de căpşune cu sos de portocale

  • 500 g capsune
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 portocale
  • 1 lingura rasa amidon

 

Mod de preparare:

Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le pasezi şi le presari cu 100 g zahăr. Intr-un vas aşezat pe baie de aburi, freci gălbenuşurile cu 75 g zahăr, până obţii o cremă groasă. Stingi focul, amesteci crema până se răceşte şi încorporezi 400 g piure de căpşune şi frişca.

Tapetezi o tavă de chec cu folie de plastic. Torni 1/3 din cremă şi o dai la congelator pentru 20-30 de minute. Scoţi tava, adaugi restul de piure de căpşune şi de cremă, apoi introduci din nou în congelator, pentru 4 ore.

Intre timp, pregăteşti sosul. Speli portocalele cu apă fierbinte şi le ştergi. Tai în fâşii coaja unei portocale, iar pe a doua o razi fin. Storci portocalele. Fierbi timp de 2-3 minute sucul şi coaja de portocale, împreună cu amidonul şi zahărul rămas.

Răstorni parfeul de căpşune, îndepărtezi folia şi îl tai în felii. îl serveşti cu sosul de portocale rece.

Parfe de căpşune cu sos de portocale

Parfe de căpşune cu sos de portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.