Pachetele cu sunca

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de pachetele cu sunca din: faina, ulei de masline, oua, lapte, sunca, drojdie, ceapa, ardei gras, frunze de spanac, unt, seminte de mac, piper si marar.

Ingrediente:Pachetele cu sunca

  • 250 g făină
  • 75 ml ulei de măsline
  • două ouă
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g şuncă
  • 10 g drojdie
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 100 g frunze de spanac
  • 25 g unt
  • două linguri cu seminţe de mac
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă drojdia cu puţin lapte şi o lingură cu făină. Când a dospit, se amestecă cu restul de lapte, un ou, uleiul şi un sfert de linguriţă de sare.

Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald 30 de minute.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt; ardeiul gras se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Frun­zele de spanac se spală, se scurg de apă şi se taie fâşii subţiri.

Se topeşte untul într-o tigaie, se pun ceapa, ardeiul şi şunca tăiată cubuleţe, se călesc cinci minute, se amestecă bine cu spanacul şi se lasă la răcit.

Aluatul se împarte în bucăţi egale, se întind foi rotunde, se pune umplutură la mijloc şi li se dă formă de bile. Se ung cu ou bătut, se presară cu seminţe de mac, apoi se coc în cuptorul încins 25-30 de minute. La umplutură se mai poate adăuga şi mărar tocat

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.