Oua in crusta

Printeaza

Oua in crusta din: oua, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, naut, coriandru, pesmet, faina, seminte de susan, ulei.

Ingrediente: Oua_in_crusta

  • 9 oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • cate 1 lingura de chimion si coriandru macinate
  • 1 conserva de 400g de naut, boabele scurse
  • 1/2 legatura de coriandru
  • 200g de pesmet, plus 25g extra
  • 5 linguri de faina, plus extra pentru tavalirea oualor
  • 25g de pesmet uscat
  • 3 linguri seminte de susan
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prajit

Mod de preparare:

Pune 8 oua intr-o oala cu apa rece. Da-le in clocot, lasa-le sa fiarba 5 minute, apoi transfera-le rapid intr-un bol mare cu apa rece.

Cand s-au racit indeajuns pentru a le tine in mana, decojeste-le.

In timp ce ouale se racesc, pune uleiul, ceapa si usturoiul intr-o tigaie.

Caleste-le la foc mic pana se inmoaie bine si incep sa-si schimbe culoarea.

Adauga condimentele si caleste totul cateva minute.

Transfera ingredientele in robotul de bucatarie si paseaza-le, apoi adauga nautul si frunzele de coriandru si reporneste robotul pana cand acestea sunt tocate fin, dar nu s-au transformat intr-o pasta.

Incorporeaza 200g de pesmet, faina si ultimul ou, batut usor in prealabil, precum si sare si piper din abundenta.

Imparte amestecul in 8. Ia cate o portie si aplatizeaz-o intre palme (freaca-le cu putin ulei, in cazul in care ti se lipeste de maini).

Tavaleste 1 ou fiert prin putina faina, scutura-l usor, apoi infasoara in jurul lui amestecul de falafel, modelandu-l in asa fel incat sa acopere in intregime oul si apasandu-l la capete pentru a-l sigila.

Repeta operatiunea pentru toate ouale.

Amesteca restul pesmetului cu semintele de susan.

Tavaleste fiecare ou prin acest mix. Ia o cratita adanca si umple-o pe jumatate cu ulei.

Incinge uleiul astfel incat o bucatica de paine sa se rumeneasca in circa 30 de secunde.

Pune in el cate doua oua pe rand si prajeste-le, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta, pana cand devin crocante la exterior – circa 2 minute.

Transfera-le pe un servet de hartie. Prajeste in transe restul de oua.

Asezoneaza-le cu putina sare si consuma-le calde sau reci.

Oua in crusta

Oua_in_crusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.