Orez

Printeaza

Orez

Ingrediente:Orez

  • 200 g orez
  • 50 g unt sau ulei
  • 2 ceşti zeamă de carne sau de zarzavat
  • 1 ceapă
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegem orezul, îl spălăm, schimbînd de cîteva ori apa pînă iese limpede. Turnăm zeamă de carne sau de pasăre cît să acopere exact orezul.

Punem o bucată de unt, ceapa întreagă, sare şi, cine doreşte, ienibahar sfărîmat. Acoperim cu capacul şi dăm la cuptor pînă se moaie.

După 20 minute, cînd orezul este gata, scoatem ceapa şi servim ca garnitură la rasol de piept de viţel, găină, mîncări de carne cu sos şi ca umplutură.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.