Orez sarbesc cu pui

Orez sarbesc cu pui.jpg

Ingrediente:

  • 400 g carne de pui
  • 200 g de orez cu bobul lung
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 ardei
  • 1 ceapa
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se spala orezul in doua-trei ape si se pune apoi la calit, intr-o cratita cu putin ulei, impreuna cu ceapa taiata ma­runt si celelalte legume fie date prin razatoarea mica, fie taiate rondele.

Se adauga apoi 700 ml de apa, lasandu-se sa fiarba pana inghite orezul toata apa. Orezul cu bob lung nu trebuie sa se amestece cand se afla pe foe ca sa nu se lipeasca si sa nu se zdrobeasca boabele.

Pentru a fi si mai gustos, se pune sarea, putin piper alb si untul si se baga la cuptor timp de 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu.

Separat, se curata carnea de pui, se spala, se condimenteaza si se pune la cuptor cu putina apa si ulei. Se lasa aproximativ 40 de minu­te.

Dupa ce s-a rumenit, se stropeste cu putin vin alb pentru a avea un gust deosebit alaturi de orez. Acest fel de mancare se serveste cald, cu o garnitura de castraveciori acri sau salata de varza si se orneaza cu patrunjel verde, dupa preferinte.

Orez sarbesc cu pui

Orez sarbesc cu pui.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pilaf sarbesc cu pui
  • orez sarbesc cu pui
  • orez sarbesc la cuptor
  • orez sarbesc cu pui la cuptor
  • orez sarbesc cu piept de pui
  • reteta pilaf sarbesc cu pui
  • cum se face pilaful sarbesc
  • cum se face orezul sarbesc
  • cum se face orezu sarbesc
  • pilaf cu pui sarbesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact