Orez indian cu unt ghee
PrinteazaO reteta de orez indian cu unt ghee din: orez basmati, zahar, lapte, unt ghee, seminte de pin, nuci caju, fistic, seminte de cardamom, scortisoara si sofran.
- 200 g orez basmati
- 250 g zahăr
- 500 ml lapte
- 25 g unt ghee
- 25 g seminţe de pin
- 25 g nuci caju
- 25 g fistic
- 25 g stafide
- 3 seminţe de cardamom
- 1/2 baton de scorţişoară
- 1 vârf de cutit sofran
Mod de preparare:
Topeşte untul ghee într-o cratiţă şi prăjeşte în el stafidele, seminţele de pin şi nucile caju (împreună). Adaugă orezul şi prăjeşte-l. Amestecă laptele cu cardamomul zdrobit, batonul de scorţişoară şi şofranul şi fierbe-1 la foc mic. Strecoară-l şi toarnă-l peste orez; fierbe-l la foc mic, amestecând frecvent.
Când este aproape gata, adaugă zahărul şi fisticul. Serveşte preparatul ca desert, atât cald, cât şi rece, după gust.
Orez indian cu unt ghee
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/orez-indian-unt-ghee html