Orez indian cu sofran si ghimbir

Printeaza

Orez indian cu sofran si ghimbir din: orez, ulei, sofran, cardamom, cuisoare, scortisoara, pudra de ghimbir, supa de pui, sare.

Orez_indian_cu_sofran_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 500 g orez
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • puţin şofran
  • 5 boabe cardamom
  • 3 cuişoare
  • 1 baton scorţişoară
  • 1/2 linguriţă pudră ghimbir
  • 600 ml supă de pui
  • sare

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare şi se pune ceapa la călit. Se adaugă sofranul, carda- momul, cuisoarele, scorţişoara, ghimbirul şi orezul.

Se amestecă bine pentru ca orezul să fie bine acoperit de condimente si separat se încălzeşte supa.

Se toarnă apoi supa peste orez, se sărează şi se lasă la fiert 20 de minute, cu capac. Se serveşte cu pui la grătar.

Orez indian cu sofran si ghimbir

Orez_indian_cu_sofran_si_ghimbir

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai dat o idee in legatura cu orezul care vreau sa-l fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.