Orez cu legume de post

Printeaza

Orez cu legume de post din: orez, telina, ardei, ceapa, dovlecel, vanata, morcov, patrunjel, marar, sare, piper, usturoi si ulei de masline.

 

Ingrediente:Orez_cu_legume_de_post

  • 2 ceşti de orez
  • 1 ţelină
  • 1 ardei
  • 1 ceapă
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 vânătă
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Speli orezul în mai multe ape, după care îl pui la fiert într-o oală cu apă, în care adaugi puţină sare. După ce orezul a fiert, îl dai la cuptor pentru 10 minute, pentru a se evapora toată apa.

Ceapa, ţelina şi morcovul le cureţi şi le tai fâşii. Dovleacul, ardeiul şi vânătă le tai cuburi. Usturoiul îl căleşti în ulei de măsline încins. Adaugi legumele şi amesteci timp de 5 minute. Apoi condimentezi şi presari pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Pui pe farfurie un strat de orez, apoi legumele.

Orez cu legume de post

Orez_cu_legume_de_post

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.