Reteta zilei: Tocanita de legume cu orez

Printeaza

Tocanita de legume cu orez din: ulei de cocos, rosii, ardei, telina, morcovi, cartof dulce, ceapa rosie, ghimbir, usturoi, unt de arahide, apa, coriandru, limeta, orez.

 

Tocanita de legume cu orez

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 cutii rosii cu ardei, tocate
  • 2 cutii de rosii
  • 2 tulpini de țelină, felii subțiri
  • 2 morcovi, curatati si feliati subțire
  • 1 cartof dulce, tocat
  • ½ ceasca ceapa rosie, taiata cubulete
  • 1 lingură ghimbir tocat
  • 1 lingură usturoi tocat
  • ½ ceasca unt de arahide
  • 1 cană de apă
  • 1 legatura coriandru, tocat
  • 1 limeta, tăiata felii
  • 1 cana orez

Mod de preparare:

Într-o cratita, încălziți uleiul de nucă de cocos la foc mediu.

Adăugați ghimbirul și usturoiul. Amestecați și gătiți 5 minute.

Tocanita de legume cu orez

Adăugați morcovii, cartoful dulce, țelina și ceapa.

Gatiti 7 minute, amestecând ocazional.

Tocanita de legume cu orez

Adăugați cutiile de rosii si rosii cu ardei. Se lasă să fiarbă 15 minute.

Tocanita de legume cu orez

Gătiti orezul al dente.

Tocanita de legume cu orez

Adăugați apa și untul de arahide. Se amesteca si mai gatiti încă 10 minute.

Tocanita de legume cu orez

Serviti tocanita cu orez , garnisita cu coriandru si limeta.

Tocanita de legume cu orez

Tocanita de legume cu orez

Tocanita de legume cu orez

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocana de post cu orez

Tocana de legume cu sos

Tocana de legume cu sos din: dovlecel, morcov, ardei, rosii, suc de rosii, usturoi, ulei, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov 2 ardei graşi de culori diferite 2 roşii foarte coapte 100 ml suc de roşii 2 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ardeii tăiaţi fâşii şi […]

 

Legume la tigaie cu seminte

Tocana de legume la tigaie

Tocana de legume la tigaie din: ceapa, usturoi, vinete, zucchini, ardei, rosii, mustar, chimion, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 vinete 2 zucchini mici 4 roşii cărnoase 2 ardei 4 linguri ulei de susan sare piper proaspăt măcinat muştar praf de chimion 1-2 tulpini de busuioc thailandez 1-2 cozi de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.