Orez chinezesc

Printeaza

Orez chinezesc din: orez, ulei, sare, sos de soia, mazare, kaizer, ceapa, oua, piper.

Ingrediente :Orez chinezesc

  • 3 cupe de orez spalat in mai multe ape
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 linguri de sos soia
  • 1 borcan mic de mazare boabe
  • 200 g de kaizer
  • 3 cepe verzi
  • 2 oua batute spuma
  • piper

Mod de preparare :

Se pun intr-o cratita mare 4 cupe mari de apa, o lingura de ulei si o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa de tot de pe el.

Se pune la racit, iar cand este racit de tot, cu mainle umezite in apa se desprind boabele de orez ca sa nu mai fie lipite deolalta.Intr-o tigaie mare, se pun 3 linguri de ulei la incins

Se adauga pe rand in ulei ceapa, kaizerul si orezul, se amesteca in continuu cu o lingura de lemn ca sa se prajeasca bine de tot orezul si restul

Cand este prajit, se adauga mazarea si se amesteca cu orezul

Pe urma se face o gaura in mijloc si se pun ouale batute si se amesteca cu orezul pana sunt prajite si ele.Cand este gata totul, se adauga sosul de soia si piper dupa gust.

Se ia apoi de pe foc si se serveste impreuna cu un preparat pe baza de carne de pui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.