Omleta cu busuioc si parmezan

Printeaza

Omleta cu busuioc si parmezan din: oua, smantana, patrunjel, marar, ceapa verde, busuioc, parmezan, ulei, sare, piper.

Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos.

Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de foame și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

O masă echilibrată de mic dejun ar trebui să includă alimente bogate în carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase. Acestea pot include ouă, cereale integrale, fructe și legume proaspete, brânză, iaurt sau lapte degresat, nuci și semințe.

Să sari peste micul dejun sau să alegi alimente procesate și pline de zahăr poate duce la o creștere a poftelor alimentare nesănătoase în timpul zilei, la o scădere a nivelului de energie și la o încetinire a metabolismului.

Prin urmare, este important să încerci să faci alegeri alimentare sănătoase și să îți faci timp pentru a lua un mic dejun nutritiv în fiecare dimineață.

 

Ingrediente:Omleta_cu_busuioc_si_parmezan

  • 5 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • cateva frunze de busuioc
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri de ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Amestecă gălbenusurile cu smântână, adaugă sare şi piper după gust.

Bate spuma albusurile cu putin sare. Intr-o tigaie, incinge uleiul, da focul mic si toarna amestecul de galbenusuri.

Dupa un minut, adauga albusurile in strat uniform.

Cand e gata, rastoarna omleta in farfurie (daca vrei, pliaz-o) si presara parmezanul ras.

Spala verdeata, toac-o marunt si presara pe omleta. Serveste-o calda.

Omleta cu busuioc si parmezan

Omleta_cu_busuioc_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.