Negresă cu ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir uscat, ciocolata neagra, faina, praf de copt, zahar brun, cimbru, unt si smantana lichida.

Ingrediente:Negresă cu ghimbir

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 4 lingurite cu ghimbir uscat
  • 460 g ciocolata neagra 60%
  • 80 g faina
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 300 g zahar brun
  • 2 lingurite cu cimbru uscat

pentru glazura:

  • 30 g unt
  • 2 linguri cu smantana lichida

 

Mod de preparare:

Topeste 180 g de ciocolata cu 250 g de unt pe foc mic. Lasa sa se raceasca. Bate ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa si fina.

Adaugă făina cernută, praful de copt, ghimbirul şi cim­brul măcinate, ciocolata topi­tă. Amestecă bine, iar la final, adaugă 180 g de ciocolată tăiată mărunt.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. înainte de a o scoate, fă-i testul sco­bitorii: dacă iese curată, atunci prăjitura este coaptă în interior.

Topeşte ciocolata rămasă (100 g) cu untul şi smântână lichidă până obţii o glazură omo­genă. Las-o să-şi tragă sufletul un pic şi toarn-o peste prăjitură.

Negresă cu ghimbir

Negresă cu ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.