Musaca de rosii
PrinteazaO reteta de musaca de rosii din: kaizer, ficatei de pui, rosii, ceapa verde, oua, smantana, cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper.
- 200 g kaizer
- 500 g ficatei de pui
- 500 g rosii
- 1 legatura de ceapa verde
- 4 oua
- 100 g smantana
- 200 g cascaval
- cimbru
- 2 linguri cu pesmet
- 5 catei de usturoi
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi toac-o mărunt. încinge câteva linguri cu ulei şi căleşte-o. Când s-a înmuiat, adaugă kaizerul, lasă-l să se rumenească, apoi pune ficăţeii tăiaţi, usturoiul tocat, sare şi piper după gust.
Căleşte totul până scade zeama lăsată de ficăţei. Stinge focul şi lasă la răcorit. Taie roşiile în felii. Bate ouăle cu smântână. Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu pesmet, pune un rând de roşii, apoi ficăţeii căliţi cu kaizerul, iar la final, încă un rând de roşii.
Toarnă amestecul de ou cu smântână, presară frunze proaspete de cimbru, iar apoi, rade caşcaval din belşug. Dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat. Serveşte musacaua după ce se răcoreşte.
Musaca de rosii
Pofta buna!