Musaca de rosii

Printeaza

O reteta de musaca de rosii din: kaizer, ficatei de pui, rosii, ceapa verde, oua, smantana, cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Musaca de rosii

  • 200 g kaizer
  • 500 g ficatei de pui
  • 500 g rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 200 g cascaval
  • cimbru
  • 2 linguri cu pesmet
  • 5 catei de usturoi
  • ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi toac-o mărunt. încinge câteva linguri cu ulei şi căleşte-o. Când s-a înmuiat, adaugă kaizerul, lasă-l să se rumenească, apoi pune ficăţeii tăiaţi, usturoiul tocat, sare şi piper după gust.

Căleşte totul până scade zeama lăsată de ficăţei. Stinge focul şi lasă la răcorit. Taie roşiile în felii. Bate ouăle cu smântână. Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu pesmet, pune un rând de roşii, apoi ficăţeii căliţi cu kaizerul, iar la final, încă un rând de roşii.

Toarnă amestecul de ou cu smântână, presară frunze proaspete de cimbru, iar apoi, rade caşcaval din belşug. Dă la cuptor pentru 20 de minute, la foc moderat. Serveşte musacaua după ce se răcoreşte.

Musaca de rosii

Musaca de rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.