Mousse de ciocolata

Printeaza

O reteta de mousse de cicolata din: ciocolata amaruie, ulei, rom, albusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si ciocolata.

Ingrediente:Mousse de ciocolata

  • 300 g ciocolata amaruie 75% cacao
  • 10 ml ulei
  • o lingura rom natural
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 400 g frisca naturala
  • 4-5 patratele de ciocolata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se taie ciocolata cubuleţe şi se pune să se înmoaie într-o crăticioară, la baie de aburi. Se adaugă uleiul, romul natural şi esenţa de vanilie. Intre timp, se bat albuşurile, se adaugă zahărul şi se mai bat maximum 10 mi¬nute, ca să se întărească bine.

Se bate şi frişca şi se ţin toate la temperatura camerei, ca să nu se lase. Se amestecă bine albuşurile cu ciocolata topită şi răcită. Se încorporează uşor şi se adaugă frişca. Se omogenizează totul, apoi se ornează cupele. Se pun ornamentele de ciocolată şi se tin câteva minute la rece.

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.