Minitarte cu ciocolata si prune

Printeaza

Minitarte cu ciocolata si prune din: faina, unt, zahar, prune, ou, crema de ciocolata, lapte, praf de copt, esenta de rom, scortisoara, sare, frisca.

Ingrediente:Minitarte cu ciocolata si prune

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 500 g prune
  • un ou
  • două plicuri cremă de ciocolată instant
  • 600 ml lapte dulce
  • praf de copt
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • pudră de scorţişoară
  • un vîrf de cuţit cu sare
  • frişcă

 

Mod de preparare:

Se adaugă sarea şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat, se frămîntă pînă rezultă un aluat tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se decupează forme rotunde cu un pahar, se aşază în forme pentru tarte unse cu unt, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se pun într-o tavă.

Se introduce tava în cuptor şi se coc 15-20 de minute la foc potri­vit. Se scot din cuptor, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se scot din forme şi se lasă să se răcească complet. Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă cu o lingură cu esenţă de rom, prune tocate mărunt şi un vîrf de linguriţă cu pudră de scorţişoară^

Se umplu formele de tartă cd cremă şi se introduc la rece per tru minimum 30 de minute. La crema de ciocolată se poate înlocui o parte din lapte cij frişcă lichidă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.