Mingiute de orez cu branza brie

Printeaza

O reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie, usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Mingiute de orez cu branza brie

  • 300 g orez
  • 1 l supă
  • 1 ceapă roşie
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 4 ouă
  • 50 g parmezan
  • 125 g brânză brie (mozzarella)
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa şi usturoiul în puţin ulei încins. Când au devenit sticloase, adaugă orezul şi lasă până devine şi el sticlos. Toarnă câte o cană cu supă fierbinte şi amestecă bine. Lasă sâ se absoarbă lichidul şi toarnă din nou supă, până termini tot lichi­dul.

La final, adaugă parme­zanul ras, amestecă bine şi lasă să se răcească. Adaugă două ouă, potriveşte de sare şi piper şi modelează bile de mărimea mingilor de ping- pong. Introdu câte o bucăţică de brânză brie în fiecare dintre ele, tăvăleşte-le prin făină, ou şi pesmet (ca la şniţele).

Prăjeşte-le în ulei încins, scoate-le pe un şervet de hârtie pentru a absorbi sur­plusul de ulei şi serveşte-le calde, stropite cu lămâie sau cu sos de roşii şi garnitură de cartofi.

Mingiute de orez cu branza brie

Mingiute de orez cu branza brie

Poftă buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.