Minestrone primavera

Printeaza

Minestrone primavera din: bacon, rosii, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, ulei de masline, supa de legume, oregano, sare de mare, piper macinat, busuioc si parmezan.

Ingrediente:Minestrone_primavera

  • 100 g bacon cubulete
  • 6 rosii
  • 4 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1 l supa de legume
  • 1 lingura oregano tocat
  • sare de mare
  • piper macinat
  • 1 lingura cu busuioc tocat
  • parmezan ras

 

Mod de preparare:

Roşiile se opăresc câteva secunde în apă fiartă, se scot, se taie jumătăţi, apoi se îndepărtează cotorul şi seminţele. Morcovii se curăţă şi se taie felii, la fel şi us­turoiul. Seminţele de fenicul se spală bine.

Baconul se căleşte puţin în uleiul încins, apoi se adaugă seminţele de fenicul, usturoiul morcovii şi oregano, după care se toarnă supa de legume.

Se lasă cea 20 de minute la foc mic. Se adaugă şi roşiile şi se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se asezonează cu sare, piper şi busuioc. Se serveşte cu parmezan ras şi cu felii de pâine ciabatta.

Minestrone primavera

Minestrone_primavera

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu minestrone din asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.