Mere in foitaj

Printeaza

Mere in foitaj

Mere in foitaj

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • un kg de mere
  • 5 linguri de miere
  • un praf de scorţişoară
  • 50 g miez de nucă,
  • 50 g stafide
  • un ou
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi se adaugă merele, nucile, stafidele şi scorţişoara.

Se lasă pe foc până se înmnoaie merele, apoi se adaugă mentă tocată. Foitajul se taie în pătrate, iar în mijlocul fiecăruia se pun câteva felii de mere scurse.

Se unesc marginile, se ung cu ou bătut şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit până se rumenesc.

Mere în foitaj

Mere-in-foitaj  Mere in foitaj

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.