Mere in sirop

Printeaza

O reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar.

Ingrediente:Mere in sirop

  • 1 kg mere roşii
  • 1 lămâie
  • 1 kg zahăr

Mod. de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă, turnându-se deasupra sucul de la o lămâie mai mare. Părţile scoase de la mere se pun într-un vas cu un kilogram de apă şi unul de zahăr şi se lasă pe foc să dea în clocot.

Se trece focul pe mic şi se mai lasă un sfert de oră, după care se răceşte un pic şi se strecoară. Se scot merele, se scurg şi se pun în vasul cu sirop. Se lasă să dea într-un clocot, apoi focul se trecc pe mic şi se mai lasă încă o jumătate de oră, să se lege siropul. Se ia vasul dc pe foc şi se lasă să se răcească. Se toarnă totul în vasul de servit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.