Melc cu pancetta, zucchini si branza de capra

Printeaza

Melc cu pancetta, zucchini si branza de capra din: făină, drojdie usca­tă, lapte, zahar, ou, zucchini (dovlecei cu coaja verde închis), pancetta afumată, ceapa, bacon, brânză de capră, ulei de masline, sare.

Ingrediente:Melc_cu_pancetta_zucchini_si_branza_de_capra

  • 500 g făină
  • 1 pliculeţ drojdie usca­tă
  • 250 ml lapte sau mai mult, pentru a frământa un aluat de pâine
  • 1 linguriţa zahăr
  • 1 ou
  • 2 zucchini (dovlecei cu coaja verde închis)
  • 150 g pancetta afumată
  • 1 ceapă medie
  • 100 g bacon
  • 100 g brânză de capră
  • ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

Cerni făina, încălzeşti puţin lap­tele, după care adaugi zahărul şi drojdia, pentru a o dizolva. De obicei, eu frământ pe masă sau pe o bucată de lemn, iar în mij­locul făinii cernute, adaug laptele cu drojdia şi zahărul dizolvate şi un praf de sare.

Frămânţi până se transformă totul într-un aluat omogen.

Ungi un vas cu ulei, adaugi aluatul, acoperi şi laşi la dospit, până ce îşi dublează volu­mul. Intre timp, pregăteşti umplu­tura: cureţi ceapa şi o tai mărunt, tai de asemenea pancetta afu­mată şi baconul în cuburi foarte mici, apoi speli zucchini, îi usuci, după care îi dai pe răzătoarea cea mai fină.

Pui într-o tigaie puţin ulei, căleşti ceapa pentru câteva minute, până se înmoaie puţin, adaugi pancetta şi baconul, lăsându-le să se călească puţin, iar la sfârşit adaugi zucchini şi laşi încă 4-5 minute, amestecând continuu. Opreşti focul şi laşi să la răcit.

Când aluatul este dospit, întinzi o foaie nu foarte subţire, dar nici foarte groasă, asemănă­toare celei pentru cozonac, muţi apoi foaia de aluat pe o foaie de copt şi o întinzi bine. Baţi oul şi ungi aluatul bine, iar restul de ou îl păstrezi pentru la sfârşit.

Pui deasupra oului amestecul din tigaie, răcit, îl întinzi uniform, iar deasupra presari brânza de ca­pră, tăiată cubuleţe.

Invârţi deli­cat, exact ca la cozonac, ajutân- du-te de foaia de copt, pentru a obţine un rotund cât mai perfect. Sigilezi bine cu degetele margini­le aluatului, pentru a nu se des­face. După ce ai obţinut o ruladă frumoasă, o ungi cu restul de ou bătut.

Pregăteşti o tavă în care ai pus hârtie de copt, înoălzeşti cuptorul, apoi iei un cuţit bine ascuţit şi tai cu grijă roţi de cir­ca 1 cm grosime.

Aşezi în tavă rotiţele, apoi le dai la cuptor, la 200°C, pentru 15-20 de minute sau până când rotiţele au prins culoarea dorită. Mie. îmi plac mai crocante, deci le las să devină aurii.

Dacă vă place, poţi adău­ga în făină o lingură cu seminţe sau 4-5 frunze de mentă sau bu­suioc proaspăt, tăiat fin. Dau un gust şi un miros minunat.

Melc cu pancetta, zucchini si branza de capra

Melc_cu_pancetta_zucchini_si_branza_de_capra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.