Mazăre cu unt şi praz
PrinteazaO reteta delicioasa de mazare cu unt si praz din: praz, unt, ulei de masline, supa de legume, mazare si ceapa verde.
- 4 fire de praz, taiat in felii subtiri
- 25 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 400 ml supa de legume sau de pui
- 500 g de mazare congelata
- 4 cepe verzi, taiata in felii fine
Mod de preparare:
Se prăjesc la foc mic feliile de praz în unt şi ulei de măsline, într-o tigaie mare, 15-20 de minute. Se poate prăji prazul cu până la o zi în avans, apoi doar se reîncălzeşte în tigaie înainte să se continue cu reţeta.
Se adaugă supa şi se amestecă, se aduce la fierbere şi se lasă pe foc 2 minute, amestecând din când în când.
Se adaugă mazărea şi ceapa verde şi se mai lasă 3-5 minute, până ce mazărea se decongelează şi se pătrunde, apoi se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte.
Mazăre cu unt şi praz
Pofta buna!