Mazăre cu unt şi praz

Printeaza

O reteta delicioasa de mazare cu unt si praz din: praz, unt, ulei de masline, supa de legume, mazare si ceapa verde.

Ingrediente:Mazăre cu unt şi praz

  • 4 fire de praz, taiat in felii subtiri
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml supa de legume sau de pui
  • 500 g de mazare congelata
  • 4 cepe verzi, taiata in felii fine

 

Mod de preparare:

Se prăjesc la foc mic feliile de praz în unt şi ulei de măsline, într-o tigaie mare, 15-20 de minute. Se poate prăji prazul cu până la o zi în avans, apoi doar se reîncălzeşte în tigaie înainte să se continue cu reţeta.

Se adaugă supa şi se amestecă, se aduce la fierbere şi se lasă pe foc 2 minute, amestecând din când în când.

Se adaugă mazărea şi ceapa verde şi se mai lasă 3-5 minute, până ce mazărea se decongelează şi se pătrunde, apoi se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte.

Mazăre cu unt şi praz

Mazăre cu unt şi praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.