Mancare de linte cu carne de vita

Printeaza

O reteta gustoasa de mancare de linte cu carne de vita, suc de rosii, morcovi, cartofi, ceapa, sare, piper, foi de dafin, ulei.

Ingrediente:Mancare de linte cu carne de vita

  • 500 g linte
  • 500 g muşchi de vită
  • 300 ml suc de roşii
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se aleg boabele de linte şi se pun în apă călduţă cu aproximativ 2-3 ore înainte de a fi preparate.

După ce au stat în apă, se pun să fiarbă separat astfel încât să se elimine toxinele. Se scoate să se scurgă în sită şi se acoperă cu un prosop de bucătărie ca să se înăbuşe.

In acest timp, se taie carnea de vită cubuleţe şi se călesc în ulei. Se adaugă apoi cartofii şi morcovii tăiaţi mărunt şi apă puţin câte puţin. Se lasă să fiarbă şi se adaugă şi lintea.

Ca să se fiarbă bine şi uniform, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc potrivit. Se adaugă sucul de roşii, se condimentează cu sare, piper şi foi de dafin, apoi se mai bagă în cuptor să scadă şi să se rumenească. Se serveşte cu pâine coaptă pe vatră.

Mancare de linte cu carne de vita

Mancare de linte cu carne de vita

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mancare de linte cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.