Mamaliguta cu ceapa

Printeaza

O reteta de mamaliguta cu ceapa si rosii, usturoi, morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei, unt si ceapa verde.

Ingrediente:Mamaliguta cu ceapa

  • 500 g rosii mici
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

pentru mamaliga:

  • 2 cesti pline cu malai
  • 4-5 cesti cu apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingura cu unt
  • 1 legatura de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în puţin ulei. Adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe, usturoiul zdrobit şi condimentează. Adaugă roşiile opărite în apă cloco­tită. Lasă pe foc cam 15 minute.

La final, presară verdeaţa tocată fin. Separat, pegăteşte mămăliga. Fierbe apa cu sare. Când începe să clocotească, toarnă mălaiul în ploa­ie, puţin câte puţin, amestecând energic.

Las-o să fiarbă la foc mic. La final, adaugă untul şi ceapa tă­iată rondele. Răstoarnă mămăliga în castronele umezite cu apă rece. Serveşte mămăliga răsturnată alături de mâncărica de roşii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.