Macrou cu cimbru si măsline

Printeaza

O reteta delicioasa de macrou cu cimbru si masline din: macrou, masline, rosii, usturoi, zahar tos, ulei de floarea soarelui, vin alb, ardei grasi, ceapa verde, pasta de tomate, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Macrou cu cimbru si măsline

  • 4 bucăţi de macrou
  • 200 g măsline feliate
  • 4 roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • o ligură de zahăr tos
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 ml vin alb demisec
  • doi ardei graşi
  • ceapă verde
  • pastă de tomate
  • o lingură de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Macrourile se curăţă, se eviscerează, li se taie capetele şi se spală. Se presară cu sare şi piper şi se aşază pe un platou.

Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoarea cu ochi¬uri mari, se amestecă bine cu o lingură de pastă de tomate şi cu usturoiul pisat.

Se adaugă cimbrul, sare, piper, zahărul tos şi jumătate din ule¬iul de floarea-soarelui. Se amestecă bine, se ung peştii cu pasta obţinută şi se aşază într-o tavă.

Se toarnă deasupra restul de ulei, se presară măslinele feliate, o legătură de ceapă verde tocată, ardeii graşi feliaţi şi usturoiul.

Se toarnă puţină apă, vinul alb şi se introduce tava în cuptor. Se coc la foc mediu spre iute 30 de minute, se spot din tavă şi se aşază pe un platou.

Se presară cu cimbru proaspăt şi se servesc imediat.Ca să se facă mai repede, peştii se pot tăia în bucăţi mici.

Macrou cu cimbru si măsline

Macrou cu cimbru si măsline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.